Boktips for anledningen

Siden deltakerne i utfordringen skal lese nærmest sammenhengende i 24 timer, anbefales det ikke å lese bøker som er lengre enn ca 350 sider. Dette er med andre ord ikke dagen for å gå løs på mursteinene i bokhyllen. I tillegg anbefales det at man har mange forskjellige bøker tilgjengelig, slik at man kan legge fra seg en bok hvis den ikke fenger.  Hvis du har noen boktips, kan du legge igjen en kommentar med begrunnelse for hvorfor du anbefaler boken/bøkene. Boken kan gjerne være kort, ha behagelig skriftstørrelse og et fengende innhold. Denne siden vil bli oppdatert med ulike boktips etter hvert som de kommer inn.

Reklamer
 1. juli 8, 2011, kl. 9:28 pm

  Tenker jeg starter dagen med en joggetur, og Haruki Murakamis What I Talk About When I Talk About Running på øret. Blir vel mye stillesittende aktivitet ellers, så mulig jeg må legge inn avbrekk med lydbøker, for å få litt bevegelse inn, så jeg ikke stivner helt!

  Også et kjekt tips dersom man har behov for å ta en tur på butikken – Det blir ikke juks med ei bok på øret 😀

 2. juli 5, 2011, kl. 11:39 pm

  Jeg anbefaler «Kneller’s happy campers» av Etgar Keret. Ei tynn, lita bok på hundre sider. Filmen «Wristcutters: A lovestory» er basert på denne godbiten. Både boka og filmen er noen av mine favoritter.

  «The Perks of Being a Wallflower» av Stephen Chbosky. En nydelig, og enkel fortelling om en ung einstøing som elsker å lese og har en naiv og enkel måte å se på verden. Boka er brev som han skriver til en ukjent person. Boka skal også filmatiseres, og har blant annet Emma Watson (kjent som Hermine fra Harry Potter) med i lista over skuespillere.

 3. venstregærning
  juli 4, 2011, kl. 8:35 pm

  Jeg tror definitivt at det kan være lurt å lese noen grafiske romaner også. Man leser på en helt annen måte da, og det vil sikkert være motiverende å lese noe som går unna litt raskere enn f.eks. tradisjonelle romaner.

  «Blankets» av Craig Thompson, «Fun Home» av Alison Bechdel, «Palestine» av Joe Sacco og «Cages» av Dave McKean kan trygt anbefales. De tre første finnes i norsk oversettelse, og jeg tror dessuten at de er bra steder å starte for folk som kanskje ikke er så veldig kjent med tegneserier fra før.

 4. juli 2, 2011, kl. 9:19 pm

  Et annet tips er novellesamlinger 🙂

 5. Salmund Kyvik
  juli 1, 2011, kl. 6:42 am

  Et lesemaraton må da være en ypperlig anledning til å prøve seg på serieromaner, også for de som aldri før har gitt seg løs på slike. For tiden er det en rekke gode serier på markedet, som «Kapteinens datter», «Losbarna» osv.

 6. mai 18, 2011, kl. 9:32 am

  For dere som ikke har lest Dødslekene av Suzanne Collins, så er det en serie som gjør at 24 timer med lesing går veldig raskt 🙂

  • juni 1, 2011, kl. 7:23 pm

   Hmm, det var ein idé. Sliter litt med å finne motivasjon til å begynne på Collins-bøkene, men kanskje 9. juli er ein bra dato:-)

   • juli 3, 2011, kl. 11:09 pm

    Jeg ble sugd inn i historien fra først setning…

 7. mai 14, 2011, kl. 9:46 pm

  Eg anbefaler bøkene til Karen Kingsbury – spesielt dei første fem om Baxter-familien:-)

 8. mai 11, 2011, kl. 12:03 pm

  Diktsamling er en genial ide. Er det noen som har noen tips? Gjerne norske dikt….

  • mai 11, 2011, kl. 8:57 pm

   Hans Sande har mange finurlige og gode dikt, både for barn og voksne. Jeg liker diktsamlinga Tigeren talar tydeleg. Ellers har jeg fått anbefalt Torgeir Schjerven som lyriker, men jeg har foreløpig kun lest en roman av ham.

 9. mai 11, 2011, kl. 8:28 am

  Vil anbefale å lese minst ei diktsamling iløpet av maratonet – dikt krever en annen type oppmerksomhet, og gir samtidig et avbrekk. Noveller er også supert, i og med at man fokuserer på en og en tekst, og på en måte kanskje får flere fine leseropplevelser? Jeg skal legge inn både dikt- og novelleøkter i lesing 🙂

 10. mai 5, 2011, kl. 8:37 pm

  Her er mine forslag:

  Kjærlighetens historie av Nicola Krausse. To skjebner veves fint sammen til en historie, en nydelig bok om kjærlighet og sorg
  http://gronneskoger.blogspot.com/2009/05/history-of-love-av-nicole-krauss.html

  Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai av Ann Barrows. En veldig hyggelig bok som nesten garanterer deg en koselig leseropplevelse, litt spesiell tittel men dette er en liten perle.
  http://gronneskoger.blogspot.com/2010/09/bokanmeldelse-guernsey-forening-for.html

  Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett. En klassiker for barn i alle aldre.

  Ved Cecil Beach av Ian McEwan. En kort liten roman om et nygift par, den er anderledes. Tenker fortsatt på boken to år etter at jeg leste den.

  Bridget Jones Dagbok av Helen Fielding. Når man trenger et avbrekk og noe man kan le av.

  • juli 4, 2011, kl. 12:27 am

   Jeg har hatt Kjærlighetens historie stående i bokhylla i årevis, så kanskje er det nettopp 9. juli som blir D-dagen for denne boka. Takk for at du minnet meg på den! 🙂

 11. mai 2, 2011, kl. 11:28 am

  Hei,
  jeg begynner å komme med tips, jeg:-) Lenkene går til omtaler på bloggen min.

  Forsoningen av Fred Uhlmann. Kanskje en av de beste bøkene som er skrevet. Kort og konsist, om et vennskap i mellomkrigstiden i Tyskland. Vakkert!
  http://karinleser.blogspot.com/2010/06/boka-jeg-ikke-finner-et-passende.html

  Mitt liv som pingvin av Katarina Mazetti. Herlig og underholdende, samtidig litt tankevekkende, roman fra Sverige. Lett å lese.
  http://karinleser.blogspot.com/2009/08/en-herlig-underholdningsroman-fra.html

  En rekke avbrutte forsøk av Selma Lønning Aarø. Selma skriver om oppveksten sin, familien kommentarer. Morsom, men viser også at Knausgård ikke var første ute med å vise at en families sannhet finnes ikke.
  http://karinleser.blogspot.com/2009/11/en-rekke-avbrutte-forsk.html

  The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian av Sherman Alexie. Denne boka prøver de å få sensurert i USA. En fantastisk historie fortalt av gutt som har møtt flere hindringer i livet sitt en de fleste av oss. Sårt, men også humoristisk.
  http://karinleser.blogspot.com/2009/05/absolutely-true-diary-of-part-time.html

 1. juli 8, 2011, kl. 9:17 pm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: